Transition Town Treffen in Boxtel (Nederland) – 30-31/01/2016

Lokale kracht van een mondiale beweging

Op 30 en 31 januari 2016 organiseert Transition Towns Nederland voor de zevende keer het landelijk TT Treffen in Noord-Brabant. Boxtel (50 km van de Belgische grens) is nog steeds gekend door De Kleine Aarde.

“Er broeit bij iedereen wel wat. Het kan niet meer verder op deze doodlopende weg.” We zoeken nieuwe samenwerkingsverbanden tussen initiatieven. Na deze samenkomst heb je een leuk weekend gehad en veel van elkaar opgestoken.

Zaterdag staat in het teken van de lokale initiatieven met workshops over lokaal voedsel, lokaal geld en in actie komen, REconomy, lokale economie, energiecoöperaties, deeleconomie, auto delen, klimaatkunst, gemeenschapsvorming, communities. We sluiten de dag af met een potluck diner en een feest met live muziek.

Zondag gaan we netwerken met andere organisaties, IVN, lokale groepen van Milieudefensie en iedereen die wil meedoen en opkomen voor milieu en transitie. We kijken o.m. terug op de klimaatconferentie in Parijs en kijken samen hoe het verder kan. Tussendoor zullen er workshops zijn rond fossil free en transitie.

TransitionTownsTreffen2016Samen organiseren
We willen zo veel mogelijk gebruik maken van het zelforganiserende vermogen en co-creatie die ontstaat tussen de deelnemers. Mail met al je vragen en suggesties naar Inge Kouw via info@transitiestadeindhoven.nl.

Terugblikken
Nog even lezen hoe het Treffen 2015 verliep, volg dan deze link voor een verslag of bekijk het filmpje dat we toen maakten.

Nieuws over het treffen, invulling van het programma en veel meer vindt u hier: transitiontowns.nl/treffen2016/

Schrijf nu in!
NB deel deze uitnodiging met (on)bekenden, vrienden en familie die bij de transitie betrokken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *