Zelf elf 11

Als  11-11-11 klein is geschreven staat de droedel voor ‘elfjes’. Elfen zijn mythologische licht- of natuurgeesten, meestal mooi, slim en goedaardig. En ze helpen de mens. Ze bestaan in alle maten: van luchtige fladdervlinders tot mensgrote ouder- en jongelingen. 
Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de twee beginwoorden van de vorige zin.
De actie tegen voedselverspilling ‘ Sorry is niet genoeg’ krijgt op maandag 10/11/2014 al een aftrap in Hasselt. Steven organiseert een gezellig huiskamerconcert. Je bent vanaf 19.00 uur welkom in de W. A. Mozartlaan 6 (tussen kleine en grote ring, en Luiker en Sint-Truidersteenweg). Reserveer nog snel een plekje door tel./sms: vvk (0497 614 498). Inkomkaarten kosten 7,50 euro, inclusief 1 ‘gewone’ consumptie.
De troubadour van dienst is Jablan, met mooie, stemmige muziek en een machtige stem. Vanaf 20.00 uur verzorgt hij een live muziekoptreden. En Steven vervangt een groot deel van zijn meubilair door hoge receptietafels om de goede akoestiek nog verder te verbeteren.
Het huiskamercafé serveert verantwoorde vloeistoffen aan zeer democratische prijzen. Naast milieubewust gerstenat van kleinschalige brouwers zijn er o.m. ook Oxfam – Wereldwinkel wijnen en cola. 
Koffie en thee worden ter plaatse door ‘barista’ Allan Moors (La Vita E Bella) gezet. Eveneens in de aanbieding: de 3 verrukkelijke kruidenlimonades van Wostok.
Het huiskamercafé wordt uitgebreid met een heus (tuin)terras!
Op grote organisaties (ngo’s) en structuren is er soms (terecht) kritiek. Zeker in verband met (loon)kosten van administratie. Helaas gebruiken we die kritiek vaak om z11 niets te doen, en dat goed te praten. Zonder het z11 beter te doen. Maar Sorry is niet genoeg. 
Zou je iemand die verhongert een half brood ontzeggen, omdat je geen heel kan geven? 
Je doet beter iets, dan niets. 
Zelfs in je eentje kan je heel veel betekenen voor anderen. Door iets te doen. Of een voorbeeld te zijn. Of gewoon ook aanwezig te zijn. Te steunen. Of kies je eigen project bij Kiva.
En in dit geval krijg je er een gezellige avond bij. Fijne ontmoetingen, warme contacten, frisse wijn, eerlijke prijzen, een goed doel en een goed geweten.  Ik vind het een mooi en cosy initiatief.

Ik heb op maandag dansles, dus kan er niet bij zijn. Maar in het kader van het thema tegen voedselverspilling wil ik dinsdag eventueel wel de al ontkurkte flessen helpen leegdrinken. (Maar enkele aanwezigen kennende, zal mijn aanbod wel overbodig zijn.
Ze doen het wel z11-z11-z11.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *