Blote tieten

tieten5 Borsten trekken aandacht. Dat blijkt uit meerdere studies. En niet alleen aandacht van mannen, ook die van vrouwen. Maar dat weten Jan-met –de pet en marketing jongens al 100den jaren. Bij het ontstaan van de fotografie kwamen er meteen prikkelplaatjes. Idem voor film.  Onlangs werd de (nu nog nieuwe) Hololens (3D hologram bril) van Microsoft op proefpersonen getest. Met porno. Levendige beelden. En ieder autosalon heeft zijn babes, basketbal heeft cheerleaders, voetbal kent wags,…  Wil een verkoper een boormachine verkopen dan moet die gepresenteerd worden door een freule. Met decolleté.  Dat getuigt van een diep inzicht.

tieten4Ik kan echt niet zeggen dat ik het een onaangenaam zicht vind. En sinds nog maar weer een  onderzoek aantoonde dat mannen die naar borsten staren langer leven, is dat een prettig wetenschappelijk excuus. Maar het wordt wel een beetje naast de kwestie als tieten en tepels het nieuws gaan uitmaken.

tietentaart engelandJanet Jackson leek in 2004 de trendsetter toen Justin Timberlake tijdens de Super Bowl in 2004 ‘per ongeluk’ haar versierde tepel van inkijk belemmerende kleding bevrijdde. Tot grote verontwaardiging van een massa schijnheilige Amerikanen.
Celebrities kennen ondertussen de truk om ‘ Nipple slips’ te gebruiken om een sexy imago te promoten en de fans warm te houden.  Lily Allen, Miley Cyrus en Rihanna bespelen de (sociale) media doelbewust.  Lijkt er wat te weinig of verminderende aandacht of interesse, of moet er een nieuwe song worden gepromoot,  dat kan met bloot. Celebs gebruiken het als systeem en gaan ook telkens iets bloter. Een pikant selfie, en concerttickets , het nieuwe album of tournee verkopen weer.

En de media doen graag mee. Want wij lezen het. Tennis volg je toch niet om de sport? Sommige artikeltjes vermelden niet eens de uitslagen, maar hebben lyrische omschrijvingen en zo onthullend mogelijke foto’s  om de fysiek van speelsters te omschrijven.

nipple_slipTitel in een krant: ‘Welke tennisspeelster trekt haar rokje hier iets te hoog op?’ Je weet meteen dat het artikeltje over tennis zal gaan. En de spanning. Ook van de snaren (strings). Het artikeltje op de website heeft ZES foto’s. En 70 woorden (Exclusief 10 in de titel.). Niet één over het spel, de tussenstand of de ermee verworven plaats op die competitie. Over de 20-jarige Spaanse bips: ‘..het beeld uiteraard viraal op social media.’ Uiteraard.
(Ondertussen, in Oekraïne en Syrië… *zucht*.)
(Oké, dit ging niet over borsten, het niveau is een beetje gezakt.)

Doorkijkbloesjes werken ook. Dames die nog meer aandacht willen gaan voor een borstvergroting. Maar teveel is teveel. Een Amerikaanse liet (9/2014) een derde borst inplanten voor ‘5 minutes of fame’ . Ze wil zo graag een reality-ster worden.

Ook de leden van Femen gebruiken hun zinnenprikkelende instrumenten om boodschappen in de pers te krijgen. Gekleed zou hen dat nooit gelukt zijn. Het gaat niet om de inhoud, maar om de vorm. Daar kunnen mannen nog een punt aan zuigen.

We vragen er natuurlijk ook zelf om. Stop met klikken op nipple slips, Paris Hilton en Kim Kardashian. Iedere klik is in de meta-databanken van internet een signaal dat lezers dit interessant vinden, en dus komt er nog meer van dat. (Hoewel KK nu (ook) haar kont in de strijd gooit.)

Ook Darwin, Siegmund Freud en Desmond Morris hielden zich al met deze secundaire sexsignalen bezig. Het levert nog steeds stof voor verder, niet onaangenaam onderzoek. Voyeurisme en tieten zijn onuitroeibaar. Het flashen ook. De interesse ook.

neptietenNatuurlijk zijn er naast de nipple slips ook slipple nips. Maar misschien moeten we de bouwvakkers-decolleté voor een volgend blog reserveren.

Laat het duidelijk zijn: ik heb absoluut niets tegen borsten. (Integendeel.)  Maar het hoort bij de Girl of page 3. Of the Centerfold. Niet in het NIEUWS.

Ik ben benieuwd of dit schrijfsel meer zal gelezen worden dan andere artikeltjes.  Omwille van de tietel. Nu ja, het aantal hits zegt niet noodzakelijk iets over het lezen hiervan. Mogelijk dat er ook op geklikt wordt enkel om naar de plaatjes te kijken.Net zoals mannen een befaamd blootblad meestal ook alleen maar aankopen voor de onthullende artietels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *