Workshop
Toekomstbestendig leven
Steven Vromman

Na de succesvolle tournee met meer dan vijftig boekvoorstellingen van ‘Amor Mundi’ is er een nieuw boek en een nieuw aanbod. ‘Hoop, een kompas in turbulente tijden’ wil een handleiding zijn voor de bijzondere tijd waarin we leven.

Dit is een reactie van lezer Stefaan Segaert.
Het boek (en Steven als persoon) heeft de enorme gave dat het in zeer duidelijke en leesbare taal de klimaatcrisis op een rijtje zet, ons niet doet verstijven van schrik, de klemtoon legt op actieve hoop, de kracht van netwerken, de noodzaak van verbinden. We kunnen nog heel veel doen maar de wereld zal tegelijk grote schokken ondergaan. Het staat boordevol concrete handvatten.


Naar aanleiding van het boek ontwikkelde ik een workshop rond het thema van toekomstbestendig leven:
In deze workshop kijken we eerst even naar de wereld waarin we leven en wat er mogelijk op ons afkomt. Vanuit een aantal scenario’s gaan we dan op zoek naar de eigen ‘toekomstbestendigheid’. Kan de plek waar we wonen te maken krijgen met extreem weer? Welke vaardigheden en netwerken kunnen we inzetten op moeilijke momenten.
Hoe veerkrachtig zijn we om met verandering om te gaan? Daarbij gebruiken we een werkblad om zeven aspecten van toekomstbestendigheid in kaart te brengen.
In een tweede deel gaan we kijken naar mogelijke acties. Wat kunnen doen met onze buurt en in ons eigen leven om klaar te zijn voor mogelijk turbulente tijden. Hoe versterken we lokale sociale netwerken en kunnen we onze rol spelen om systemen te veranderen. Je gaat naar huis met een aantal nieuwe inzichten en concrete acties voor een hoopvolle toekomst.
Wil je gratis deze workshop organiseren bij je thuis of in je organisatie? Dat kan.
We spreken een datum af en je gaat op zoek naar mensen die de workshop willen bijwonen. Minimum 15, maximum 30 deelnemers. Je krijgt het nodige materiaal om promotie te maken.
Je zorgt voor de nodige stoelen (en eventueel een drankje). Er zijn geen technische vereisten.
Alle deelnemers krijgen het werkblad ‘toekomstbestendig leven’. Na afloop is het boek te koop voor 15 euro.
(Indien er minder dan 10 boeken verkocht worden vraag ik wel de (openbaar) vervoerskosten te betalen.)
Interesse: contacteer me via 0486/07 26 06
steven@lowimpactman.be

De workshop kan zowel s ’avonds, overdag als tijdens het weekend georganiseerd worden. Dit aanbod is geldig voor de maanden april, mei en juni 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *