Testament

Telkens er een vriend overlijdt denk ik er aan om een soort wilsbeschikking voor mijn kinderen na te laten. Heb ik hen ook laten weten. En er stonden al wat notities op de PC.
Met het plotse overlijden van mijn jongere broer, die ik niet meer heb kunnen reanimeren, voelt het alsof ik ook een beetje ben doodgegaan. De fut is er effe uit. RIP John Beton, 17/8/2014 (zijn DJ naam, vorige eeuw). En de hele heisa er rond maakte dat ik mijn tekst voor mijn eigen uitvaart ben gaan afwerken. Einde.lijk.
Er komen nogal wat (idiote) dingen bij kijken. Waar vinden de nakomelingen je rekeningnummers, documenten van verzekeringen, van de auto, eigendomsakte van de woning, sleutels van huis en stallen, wachtwoorden voor alle websites ed.
Voor de verdeling van mijn schamele hebben en houden komen in volgorde mijn kinderen, dan mijn kleinkinderen en tenslotte mijn vrienden (als die er dan nog zouden zijn) in aanmerking. Kies maar, jongens. Als in een van die groepen 2 mensen interesse hebben in hetzelfde ding, dan gaat het naar de hoogst biedende. De opbrengst is voor mijn kinderen.  De rest kan verpatst of weggegeven worden. Zou dat volstaan om ruzies te vermijden?
Ik hoop dat ze voor mijn 2 eigen websites een geïnteresseerde vinden om die nog voort te zetten, zodat de inhoud niet verloren gaat.
Mijn afscheidsviering moet zo goedkoop als mogelijk gehouden worden. Een crematie. De assen kunnen in een koffieblik meegenomen worden en later verstrooid in de natuur. En op een terrasje.
Mijn overlijdensbericht in de krant:
Dag,
Ik ben dood. En ik nodig u graag uit om dat te komen vieren. Doodjammer dat ik er zelf niet bij kan zijn. Ik heb mijn best gedaan, maar de wereld niet kunnen veranderen.
De sterfuif gaat door op …. dag ../../.. om 00u00 in ….
Programma (telkens met fijne muziek!!):
Begroeting  __u__ (plaats)voor wie wil & tijd heeft.
Afscheid  __u__ (plaats)
Koffietafel __u__ (plaats) (Potluck met enkel koffie. Eten en lekkers moet je zelf meebrengen. Als iedereen dat doet, wordt het toch nog een leuk feestje. Ik ben benieuwd.)
Dansfeest __u__ (plaats) (met salsa, quickstep, disco… Inkom gratis, consumpties aan democratische prijzen. Niet voor wie wil treuren. Maar voor al wie wil dansen. (Je leeft maar 1 keer.) Eventuele winst is voor GreenPeace.) Show your moves, and dance. With everybody.
Geen bloemen of kransen. Plant dan liever een (fruit)boom, of steun bv Artsen zonder grenzen.
(Oke, datum en uur laat ik nog even open.)
Bij de begroeting wat fijne, sfeervolle muziek, o.m. Petite fleur van Sidney Bechet. En als kers op de taart De Vogeltjesdans van De Elektronikas. Als ik nog niet helemaal 100% dood ben, kom ik dan terug uit mijn kist.
Voor de afscheidsdienst ook een reeks zalige muziekjes. Ik zou het fijn vinden als er 1 of 2 koppels te vinden waren die daarop Argentijnse Tango, en/of Rumba willen dansen.
Met een tekstje over wat ik had willen doen en bereiken… sociaal en duurzaam. Er voor elkaar zijn. Samen dansen, samen eten, samen werken. Met respect voor elkaar. En met respect voor de wereld, het milieu, de natuur. Voor alle leven.
In plaats van een koffietafel volgt er in de vooravond een potluck. Ook weer 23 prachtige songs voor de achtergrondmuziek.
En aansluitend volgt mijn Sterfuif. Je kan beter het leven vieren, dan de dood betreuren. 125 dansbare nummers.
De eerste 5 uit de playlist
 Titel
 Uitvoerder
 Genre
 of
1
Let the music play
Barry White
Disco
2
Stayin’ alive
Bee Gees
Disco
3
Coco jambo
Mr. President
Salsa
QuickStep, mambo
4
Demasiado corazon
Mink Deville, Belle Perez
Salsa
5
Gitar tango
Shadows
Tango
Het konden er 10 x zoveel zijn. Met tussendoor ook nog een verkoop per afbod. Als je daar het fijne van wil weten, let dan maar op mijn overlijdensbericht in de krant.
Amen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *