Rampenplan

… is een blogreeks van LowImpactMan Steven Vromman. Ik kopieer hier zijn recente blog. De overige teksten vind jein zijn reeks. >>

De reeks rond Rampenplan heeft me in elk geval iets heel bijzonder opgeleverd. Een mail van Hugo waarin hij vertelt over zijn levenswerk. Een boek en een website met alle noodzakelijke informatie om te over-leven.

Het is een indrukwekkend werkstuk waar je informatie kan vinden over voedsel kweken, energie opwekken, werktuigen, zeep maken, EHBO en nog veel meer. Dank zij een zoekfunctie kan je heel gericht de juiste informatie vinden. Er staat niet enkel praktische info in (zoals oorlogsgerechten of suiker maken) maar ook interessante gedachten over samenwerken, je mentale gezondheid. Steeds met links en achtergrond info. Je kan een testje doen over je vaardigheden om te overleven en een beschrijving vinden van de risico’s die we als samenleving lopen. Het geheel is doorspekt met de nodige humor en woordspelingen. Niet dat het een dagelijkse bedreiging is, maar je leert er ook hoe je een aanvallende bok kan stoppen. Inspirerend zijn ook de warme verhalen, van mensen die tonen hoe je toch een verschil kan maken.

Omdat Hugo ook beseft dat bij stroompannes al de online informatie niet beschikbaar is maakt hij regelmatig een boekversie van de site. De vorige editie telde zowat 1500 pagina’s. Op dit moment is het boek uitverkocht, maar er komt wellicht een nieuwe uitgave (aan een zeer redelijke prijs). Ik heb er alvast eentje besteld. Hoe meer mensen dit doen hoe sneller er een nieuwe editie komt.

Kortom deze website is als het ware een snoepwinkel waar je in kan snuisteren en proeven, waar je onverwachte ontdekkingen kan doen, en een grote hoeveelheid smaken en kleuren kan ontdekken. Veel snuisterplezier.lowimpactman | 17 september 2021 om 03:40 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *