Lintworm verwijderen: ging dat zo?

lintwormIk heb meermaals het verhaal gehoord en gelezen dat je een lintworm kan verwijderen door enkele dagen te vasten en dan met open mond boven een kom met warme melk (of zelfs koffie,..) te zitten. Op zoek naar voedsel komt hij er vanzelf uit. Voorzichtig helemaal er uit trekken, zodat er niet 1 stukje blijft zitten. Want dat zou weer een nieuwe worden. Ik heb nergens uit een betrouwbare bron bevestiging kunnen vinden.

lintworm1Het is een verhaal dat hier in mijn omgeving nog steeds vol overtuiging als waarheid verteld wordt. En iedereen kent wel iemand die het gehoord heeft van familie, of een buur… En gelooft het dus.
Verder navragen heeft me nog nooit bij iemand gebracht die het uit eerste, of zelfs maar tweede hand had. Toch blijft het nog hardnekkig de ronde doen.

Medische literatuur en internet leveren geen bevestiging. Ook geen ontkenning.
Kan een lintworm dat voedsel (door maag en slokdarm) waarnemen? Dat zou wel kras zijn. Maar je kan het niet onmogelijk noemen. Honden hebben ook een superieure neus.
En aan welke snelheid zou een lintworm zich kunnen verplaatsen?
En zou die wel een bad in maagzuur riskeren? En overleven?
Lijkt me allemaal wat onwaarschijnlijk.

lintworm2Als het wel werkt zou het natuurlijk wel een goedkoop, milieuvriendelijk en veilig alternatief zijn voor wormendodende middelen.
Dus ben ik nog altijd op zoek naar iemand die dit uit eerste hand zou kunnen bevestigen.

Ken(de) je dit verhaal ook?
Ken je iemand die het van dichtbij meemaakte?
Of een argumentatie die de procedure definitief als sprookje kan klasseren?
Ik ben benieuwd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *