Klacht: Argenta Green pakket gratis?

Ik zie de groene Argentabankkaarten vaak opduiken aan de kassa in supermarkten.  Natuurlijk, de zichtrekening was gratis. Sterk punt.

Hebt u er ook een? En denkt u dat ze nog gratis is?

Ik ook. Ik had voor het Green pakket gekozen.

Dus zéér verbaasd toen ik maanden later per (on)geluk merkte dat dit niet was geactiveerd. Maandelijkse kost: 3,35€ (40,2€/jr). Had ik iets over het hoofd gezien? Moest er nog iets bevestigd worden? Zoeken op de website. Je kan het zelf eenvoudig aanpassen. Dus snel gedaan.

Een maand later is het nog niet geactiveerd. Weer -3,35€. Ongevraagd, in tegendeel. Wéér zoeken op de site. Niet meteen terug te vinden. Bericht gestuurd om het te laten aanpassen. Vragen lezen. Optie teruggevonden. Opnieuw aangepast. Krijg ik telefoon van het kantoor i.v.m. mijn vraag. Ik vertel dat ik het heb gevonden, en vraag of het daarmee geregeld is. Ja, Oké. Dus dan moet ik niet meer langs kantoor, anders kunnen ze het daar ook regelen.

Maand later: -3,35€.

Ze zijn me aan het beduvelen. Dit kan echt niet! Boos. Naar kantoor. Zonder afspraak. Gesloten. Bzzz … toch open. Waar is mijn bankkaart… Bediende naar loket. Schuif mijn bankkaart al onder het glas. “Ik wil mijn pakket laten aanpassen…” “Ja, geef de bankkaart maar.” Zegt die. Neemt ze. Gaat naar computer. Tokkelt. Print…

Ik vind het verdacht. Ik heb niet gezegd wat ik wil. Pakket A of C? Geen vragen. Meteen actie. Routine. Is het dat? Wordt iedereen zo belazerd? Is het opzet? Vele kleintjes …

Ik krijg een formulier om te tekenen. Dat is het. Ik heb geen zin om te gaan hakketakken. Vraag wel voor alle zekerheid vanaf wanneer dit nu ingaat? Vandaag. Afwachten maar.

Wat is dit nu?

Is dit nu mijn IT-onhandigheid (die wel behoorlijk is) die 3x faalt,

zijn het enkele onschuldige softwarefoutjes die maanden na lancering nog steeds niet konden gevonden of rechtgezet worden,

is het een vorm van diefstal om maandelijks een klein bedrag van een rekening af te (blijven) halen, een beetje verdoezeld zodat het onder witte boorden niet opvalt?

Ben ik nu opgelucht of opgelicht?

Had je ook een Argenta gratis zichtrekening? Controleer dan maar eens of die nog altijd gratis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *