Hoe wordt ik schrijver? (00)

PC’s worden steeds sneller, met meer geheugen en opslagruimte. En telkens er weer eentje teveel veroudert, kopieer ik de harde schijf naar een mapje op de nieuwe PC. Die map heet dan ‘Oude PC’. En daarin zit uiteraard ook de vorige map ‘Oude PC’. Een soort Russische poppetjes dus. Vol bestanden en foto’s die ik nooit nog bekijk.

Maar toch, een van die bestandjes deed een belletje rinkelen. Niet op de PC, maar bij mij. Dat ik dat nog altijd bewaard heb… Ik heb het met plezier herlezen. Tegenwoordig is het veel eenvoudiger om iets op internet dan in een papieren boek te publiceren. Ik heb het dus in stukjes geknipt om het als blog te slijten. Misschien kan het nog wel bij iemand een glim- of grijnslach ontlokken.

Er zit wat confrontatie met een ver verleden in. Waar ik weinig last van heb, want ik kijk zelden achterom. Ik ben eerder bekommerd om de toekomst, en heb het te druk met vandaag. Het leert een mens ook relativeren. Het verleden heeft enkel belang als lesmateriaal. Voor wie er van wil leren.

Schrijven doe en deed ik graag. Het leek me dus wel grappig om als niet-auteur een stuk te schrijven over schrijver worden. Tegenwoordig zou het ‘Schrijven voor Dummies’ heten. En uiteraard blijkt het te bestaan…. Een bestseller schrijven voor Dummies, Zakelijk schrijven, Hoe schrijf je een bestseller, Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek,… En vooral dat laatste had ik dus ook al geprobeerd šŸ™‚

Ik heb later de draad nog eens terug opgepakt, en heb er met die draad toen nog een stukje aangebreid. Maar dat houdt natuurlijk geen steek. Als het een schilderij was kon het de titel ‘Onvoltooid werk’ krijgen. Hoewel er ook van Tolkien ooit een onvoltooid schrijfsel is uitgebracht. Wie weet wat er nog boven komt bij archeologische opgravingen in mijn harde schijf.

Dus (on)regelmatig zal ik er een stukje van bloggen. 16 keer of zo. En als je dan later nog eens alles in Ć©Ć©n keer leest, zoals ik nu deed, dan wordt die ene, wat rodere draad allicht wat meer zichtbaar en grappig. Ik denk dat de eerste toetsen hiervoor nog op een Oric Atmos zijn aangeslagen. Keigoede computers. Toen. Verleden tijd. En nu wordt het uitkijken naar de Quantum Commodore 2030. Iets voor na de toekomst van Orwells 1984. The year 2525 of zo. The times they are a changin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *