Geflitst = 0,0 € !

Snelheidsduiveltrucs
Ik vloek als het me weer eens overkomt. 75 gereden waar maar 50 mocht. Doeme! Maar weer betalen. Eigenlijk idioot, want het kan anders. Een bloemlezing van recente tips en trucs.
Agenten achtervolgden op de A19 in de Westhoek een snelle jongen. Ze moesten hiervoor 234 km/u rijden. Dat schroefden ze terug tot 217 km/u, rekening houdend met de foutenmarge. Aan die snelheid konden ze dezelfde afstand bewaren. De politiewagen moest een kalibratietest ondergaan die de advocaat van de hardrijder in twijfel trok. De politierechter vond ook dat de snelheid niet kon bewezen worden, en de hardrijder werd vrijgesproken.
De rechter in Veurne heeft in beroep zakenman Tino G. uit Anzegem vrijgesproken. Hij reed 92 in de bebouwde kom in Noordschote bij Lo-Reninge. (Op een bijhorende foto zie je wat sprieten gras voor de onderkant van het bord, dat wel vrij laag staat.)
Geflitst aan 172 km/u (Bergen). PV naar de leasingfirma om identiteit van de bestuurder te achterhalen. Daardoor kreeg die het pv niet binnen de veertien dagen, zoals officieel bepaald, en sprak de rechter in beroep hem vrij.
De 34-jarige Dave J. uit Maasmechelen reed op 29 juli 2010 met een gemiddelde snelheid van 66 kilometer per uur door de dorpskern van Oud-Turnhout. Hij deed 1 minuut en 44 seconden over 1.926,5 meter. De gemiddelde snelheid op de trajectcontrole werd later gecorrigeerd tot 60 per uur.
Vrijspraak omdat het wettelijk kader voor trajectcontrole van politiezone Turnhout nog ontbreekt. (de camera’s nog niet gehomologeerd zijn).
Snelheidsduivel vrijgesproken omdat handleiding van de radar in het nNederlands was …
De agente was wel opgeleid om te flitsen, maar niet met dat specifieke toestel : Waalse snelheidsduivel vrijgesproken.
In Kortrijk met 90 kilometer per uur in de bebouwde kom geflitst, maar vrijuit omdat het verkeersbord, aangereden door een vrachtwagen, scheef stond. Onleesbaar, oordeelde de rechter.
Snelheidsduivel vrijuit, want frontaal geflitst
Veroordeling van PS-senator Hassan Bousetta ongedaan gemaakt. In 2012 in Luik een rood licht genegeerd. Er was nl. nooit een vraag gesteld tot opheffing van zijn immuniteit .
Politierechter te Leuven heeft autobestuurders vrijgesproken die door het rood reden. Er waren daar ook rode en groene pijlen om af te slaan. Volgens de rechter maken dergelijke lichten het kruispunt verwarrend.
Vijf jaar rijverbod na 34e veroordeling. Een 30-jarige man uit Herent is in Leuven veroordeeld tot 5 jaar rijverbod en 2.400,- euro boete. De veelpleger had op 19 juli 2013 zijn rijbewijs niet ingeleverd.
en bij de griffie van de Leuvense politierechtbank zoals van hem werd geëist.
Een 49-jarige wegpiraat uit Roeselare heeft beroep aangetekend tegen het levenslang rijverbod na zijn twintigste (!) verschijning voor de politierechter in Ieper. (Wat wil ie dan? Korting? Gelukwensen?  Een taart met kaarsjes?)
De bestuurder van de flitswagen die  149 kilometer per uur reed op de E313 in Bassenge, tussen Luik en Tongeren waar maar 90 was toegelaten, wordt niet vervolgd. Bij wegenwerken vertraagt hij tot 139 km/u, dat is 49 km/u te snel. De agent wordt niet vervolgd, zo besliste het parket.
Er drie automobilisten vrijgesproken die te snel reden in een zone 30. Volgens de politierechter waren de verkeersborden die de zone 30 aangaven te klein.
Een bestuurder die geflitst werd aan 97 per uur reed waar 50 toegelaten was, is vrijgesproken. De mobiele radar stond voor het verkeersbord dat 50 per uur aangaf. ‘De rechtbank acht niet voldoende bewezen dat, hoewel hij voor het bord met een snelheid van 97 per uur reed, ook voorbij het bord nog te snel gereden zou hebben’
De 25-jarige Salvatore S. uit Florenne reed op 28 augustus 2010 op de snelweg in Hoeselt 189 per uur en werd veroordeeld werd tot een boete van 330 euro plus 207 euro bijkomende kosten. Hij tekende verzet aan. Dat kostte nog eens 35 euro. In hoger beroep waren de feiten intussen verjaard waardoor de strafvordering vervalt en de kosten van de procedures ten laste van de Belgische staat zijn.
Jan Engelaar a.k.a. dj Jean werd op de Zeeweg in Bloemendaal aan de kant gezet ,hij reed  144 in plaats van 80. Hij mocht rijbewijs en Ferrari inleveren. Maar het bleek niet duidelijk hoe de snelheid was gemeten is en daarom was er geen grond voor de snelheidsovertreding. Vrijgesproken en rijbewijs en auto ook alweer teruggekregen. 
Gumballer rijdt 232 km per uur op de E40 bij Middelkerke, wordt vrijgesproken  dankzij een procedurefoutje.
Politierechtbank van Bergen heeft een 26-jarige automobilist vrijgesproken die op de A7-autosnelweg ter hoogte van Maisières tegen 213 km/u geflitst werd.
Het gebruikte flitstoestel was niet meer recent geijkt, aldus advocaat Christophe Redko.
De automobilist zat aan het stuur van de BMW van zijn vader toen hij op 18 mei 2009 omstreeks 0.25 uur gecontroleerd werd door een anoniem voertuig van de federale politie verkeerspost Bergen.
De politierechter oordeelde echter dat het toestel aan boord van het politievoertuig niet meer gebruikt kon worden omdat de geldigheidstermijn verstreken was.
Volgens het Koninklijk Besluit van 1975 moet elke radar om de twee jaar opnieuw geijkt worden. Bij het bewuste toestel dateerde de vorige controle van 24 maanden en 8 dagen geleden. De politierechter van Bergen oordeelde daarom dat het verkregen bewijs ongeldig was.
Een motorrijder was agenten met een flitspistool te snel af. De agenten zagen enkel een flits tegen 273,5 kilometer per uur voorbij razen.
Ik denk dat sommige advocaten heeel duur moeten zijn. Om rechters te kunnen betalen.
Het gerecht wordt bereidt door een meester. Kok.
Wetten zijn er zo schandelijk overdadig veel dat niemand ze kan kennen.
Objectiverende beschrijvingen en procedures zouden niet mogen misbruikt worden om primerende inhoud en bedoeling te omzeilen.
Een rechter hoort het recht te hebben om recht te spreken. In alle redelijkheid.
Hij moet dat wel kunnen verantwoorden en rechtvaardigen.
Een raadsman zou zich niet mogen laten (om)kopen om die redelijkheid op een onredelijke manier te verkrachten. Hebben die gozers geen beroepseer?
Het gaat niet om recht(vaardigheid), maar om geld.
Shame on you, dure befdragers.
Zouden politici en rechters, politie.. echt nog denken dat wij nog vertrouwen hebben in de rechtspraak.

2 reacties op “Geflitst = 0,0 € !

  1. Het Belang van Limburg 14/10/2014 (54). Gefrustreerde rechter klaagt dat veelovertreders cel niet in moeten
    338 verkeersveroordelingen, goed voor 61 maanden celstraf en drie keer een levenslang rijverbod. Toch werd een Brusselse bestuurder nadien nóg maar eens achter het stuur betrapt met 1.8 promille in zijn bloed in een onverzekerde wagen. De man werd gisteren opnieuw veroordeeld tot een levenslang rijverbod en anderhalf jaar effectief, maar tot op vandaag zat hij amper een dag in de gevangenis. ‘Waarom moeten wij nog straffen uitspreken als ze niet worden uitgevoerd?’, klaagt de politierechter.

  2. Nieuwsblad sept 2014. Carrière mogelijkheden volstaan om overtreding weg te wassen.
    overtreders door de politierechtbank van Halle niet gestraft voor verkeersinbreuken, omdat dit hun carrière kan schaden
    Een juriste werd geflitst aan 111 km/u 70 mocht. Volgens haar advocaat zou een veroordeling negatieve gevolgen hebben voor latere promoties.
    Een boekhoudster veroorzaakt. een ongeval met gewonden Advocaat stelt dat zij als zelfstandige boekhoudster wil beginnen, wat moeilijk is met een veroordeling voor ‘slagen en verwondingen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *