Bpost wordt afhaalpunt

Iedereen die af en toe via internet spullen bestelt heeft het al gemerkt en voelen aankomen. Bpost levert geen pakjes meer aan de deur. Terwijl ander leveranciers er nog in slagen veilig en gezond de deurbel te bereiken, een zending af te leveren en levend en wel terug in hun bestelwagen te stappen gebruikt de postbediende die tijd om spichtig rond te gluren of hij niet door de bewoner wordt opgemerkt, stiekem een formuliertje in te vullen en voorzichtig naar de brievenbus te glippen om dit snel door de gleuf te gooien. En dan wegwezen! Oef…

Hoewel Bpost 20 jaar vóór de 21ste eeuw een voorloper hoorde te zijn, hebben ze dit 20 jaar in de 21ste eeuw nog steeds niet kunnen bijbenen. Ze voorzien dat ze dit systeem tegen 2030 enorm kunnen verbeteren. Zodra een pakketje in het afhaalpunt aankomt zal er een mailtje verzonden worden met de code en het nummer van de locker in de plaatselijke Cubee pakjesautomaat.

Daarmee kan de ontvanger dan, zelfs buiten de erg beperkte openingsuren van het postkantoor met maximaal één personeelslid achter de balie, te allen tijde de zending gaan ophalen. Het einde van een tijdperk, van het 19de -eeuwse on-ecologische papieren briefjes hiervoor aan huis bezorgen. De pakjes moeten dat ook niet meer in en uit de bestelwagen geladen worden. Pure tijdswinst. Ook voor de ontvanger, die dan niet meer in de rij van 20 geïrriteerde wachtenden moet aanschuiven om dezelfde klachten van buren en medeburgers te aanhoren.

Gezien het aantal klachten hierdoor sterk zal afnemen, kan er vanaf 2030 dan ook op de website van Bpost een contact- en een klachtenformulier opgenomen worden. Tot dan wordt dit angstvallig vermeden enerzijds omdat de servers dagelijks overbelast geraken, en anderzijds omdat de problemen allang gekend zijn, en een constante input aangaande dezelfde klachten dus niet meer gewenst is, niet ter zake doet, niet nodig is en niet gelezen, zwijg stil van behandeld wordt. En dit trouwens binnen een decennium toch wel opgelost zal worden.

Waar zijn die kwajongens die vroeger belleke-trek deden? Die werken nu bij de post.

Probeer dan maar eens coolblue te blijven. Je bol.com wordt er zalando van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *